Om V-Teknik Elektronik


Företagets Start


Företaget grundades 1988 av Per-Åke Nilsson och Sven Hult. Man var vid starten pionjärer på att utveckla och bygga mobila styrsystem för lantbruksmaskiner. Bland milstolparna sedan dess är bl.a. att V-Teknik ersatte en mängd kablar med en enda koaxialkabel, som styrde signalerna från traktorn till den påhängda maskinen, redan under tidigt 1990-tal.

Produkterna har utvecklats från enkla varvtalsvakter till avancerade styrande system för precisionjordbruk med hjälp av GPS och markstyrningsprogram. Sedan starten har V-Tekniks AgroNet-system haft en viktig plats i produktsortimentet. AgroNet är ett seriellt överföringssystem för information mellan traktor och redskap (upp till 250 000 signaler kan hanteras). De senaste åren har även inneburit ett lyft för CANbus-tekniken som mer och mer får ta över efter AgroNet-systemet. Mobila styrsystem för lantbruket har under många år varit den största produktgruppen. Idag finns våra kunder inom diverse områden där mobilhydraulik används, såsom jordbruk, skogsbruk, entreprenadamaskiner mm.

Från 2017-04-01 drivs verksamheten av nya ägare, Kristian Jörgensen och Markus Jörgensen. V-teknik elektronik är nu ett systerbolag till Jörgensen Industrielektronik AB, som även de arbetar med styrsystem och radiostyrningar för mobil hydraulik. Tillsammans kommer företagen att kunna bli ännu starkare och erbjuda en bättre helhetslösning.Vi förenklar automation.
Automation uppfattas ofta som svårt och avancerat. På V-Teknik gillar vi att med vår kunskap och ständiga utveckling förenkla för er kunder. Då kan ni koncentrera er på det som ni är bäst på för att uppnå högsta lönsamhet!.

Valfrihet.
Det är vanligt att konstruktörer känner att de är bundna till en stor leverantörs varumärke utan möjlighet att själva kunna välja fritt. Trots att många av komponenterna är bra upplever konstruktörerna att det finns delar i leverantörens sortiment som inte ligger i utvecklingens framkant. V-Teknik väljer självständigt bland ledande tillverkare. Det ger er som kund valfrihet och samtidigt de bästa och mest effektiva lösningarna över hela linjen. Tillsammans med vårt goda samarbete ger det våra kunder trygghet, förtroende och ökad lönsamhet..

Kompletta, anpassade lösningar – nöjda kunder.
Att välja teknik kan uppfattas som svårt och tidskrävande. Det händer ofta att företag vänder sig till V-Teknik efter att de själva insett att det kostat dem mer tid och pengar att själva försöka lösa ett problem utanför deras huvudområde. Vi på V-Teknik gör dagligen avancerade beräkningar och har genom åren byggt upp stor kunskap och erfarenhet. Denna delar vi gärna med oss av till våra kunder som därför tjänar både tid och pengar på att V-Teknik gör jobbet.

Vi är alltid nära.
Många av våra kunder har kommit till oss efter att tidigare ha varit i kontakt med leverantörer som inte arbetat för en personlig relation. Vi på V-Teknik lägger stort fokus på att ha en nära kontakt med våra kunder. Utbytet för er som kund blir att vi, genom att vi känner varandra väl och har en långsiktig relation, enklare sätter oss in i ert projekt. För ert företag innebär detta att det blir en effektivare och bättre beslutsgång.

Spara tid och pengar! Vårt mål är kostnads- och tidseffektiva lösningar. Tillsammans väljer vi rätt!